Waar heb je nu recht op als leaserijder

Overheidsregels en (of versus) de praktijk op de weg. Ook voor leasen, verzekeringen, RDW, etc.
Plaats reactie
joost
Pro
Pro
Berichten: 73
Lid geworden op: 23 dec 2017, 21:53
Locatie: Dordrecht

Waar heb je nu recht op als leaserijder

Bericht door joost » 08 okt 2019, 20:00

8 augustus begeeft mijn Stromer st1X het. Tijdens het rijden valt de motor uit met de foutcodes E210205, E210281 en E210284. Herstarten, accu er uit en er weer in het mag allemaal niet baten. Een volledige system check laten uitvoeren in het service menu. Daar kwam als resultaat uit dat de motor kapot is.

Enra gebeld om een takelwagen te regelen. Nog 1 uur tot sluitingstijd van de dealer die 3,1km verderop zit. Maar helaas dat ging de takelwagen niet halen dus ben maar zonder ondersteuning gaan fietsen naar de dealer.

Dealer heeft geen leenfiets beschikbaar. Door drukte zijn ze allemaal uitgeleend. Volgens het contract dat ik met Friesland lease heb is er ook geen verplichting op een leenfiets. Dat wordt een paar dagen met de trein op eigen kosten.

15 augustus toch maar eens contact met Friesland lease opgenomen in de hoop dat ze wat kunnen regelen. Helaas heb ik contractueel nergens recht op is de boodschap.

11 september heeft de dealer eindelijk een leenfiets beschikbaar. Een ST2 in een kleine frame maat maar ik kan weer de weg op :d3:

17 september laat de dealer weten dat het nieuwe wiel binnen is. Maar door drukte is er geen tijd om hem te monteren.

2 oktober wordt ik gebeld, het wiel zit in de fiets maar er blijkt wat mis te zijn met de ophanging. Er zit speling tussen het wiel waardoor de fiets in storing schiet. Er moet met Stromer gebeld worden voor garantie.
De dealer geeft aan dat het nog wel even gaat duren.

7 oktober contact met Friesland lease gehad en gevraagd om een oplossing. Ze willen eerst contact hebben met de dealer om na te gaan wat nu precies het probleem is.

8 oktober weer Friesland lease gebeld. Ze hebben nog geen tijd gehad om de dealer te bellen.

Ondertussen ben ik 2 maanden mijn fiets kwijt waarvan ik goed een maand zonder vervoer heb gezeten. Hebben jullie enig idee waar ik recht op zou moeten hebben? wat kan ik eisen? Ik heb nu 2 maanden lease betaalt maar geen diensten geleverd gekregen.

Dit zijn de algemene voorwaarden
https://www.leasefiets.nl/wp-content/up ... -nov17.pdf
🇳🇱 Stromer ST1 X 2019 Ocean blue 🚀
Slot: Abus granit 540 x
Bodyfloat

Gebruikersavatar
Tomasj
Veteraan | Forum Supporter
Veteraan | Forum Supporter
Berichten: 2594
Lid geworden op: 07 jan 2018, 22:01
Locatie: Vlaams-Brabant, B

Re: Waar heb je nu recht op als leaserijder

Bericht door Tomasj » 08 okt 2019, 21:25

Dat document is handig in hun voordeel opgesteld. ZIj moeten eigenlijkt niet veel, alleen een fiets afleveren, verzekeren en de onderhoudskosten betalen.
Ik woon in B, rechsgeldigheid is anders, maar ik zou wel een aangetekend schrijven sturen om aan te geven dat de redelijke termijn voor het herstellen van een voertuig zonder vervanging al lang verstreken is, en dreigen het contract op te zeggen omdat BOVAG geen (onvoldoende) inspanningen levert om het geleasde voertuig ter beschikking te stellen.
'Ludo' : ST2 2018 - 983 Wh - 20" Sport - White Gloss - 04/2018 - 25000 km
woon-werk 54 km enkel (Tienen - Genk)

Gebruikersavatar
Stromeur
Admin | Forum Supporter
Admin | Forum Supporter
Berichten: 10023
Lid geworden op: 15 mei 2017, 20:18
Locatie: Friesland
Contacteer:

Re: Waar heb je nu recht op als leaserijder

Bericht door Stromeur » 08 okt 2019, 21:42

Ik zou daarnaast het leasebedrag terugeisen en alle extra kosten die je hebt gemaakt voor vervangend vervoer zoals de trein op de leasemaatschappij verhalen.

Want dit is natuurlijk zo duidelijk als wat:
13.2 Een vervangend voertuig tijdens reparatie-en onderhoudswerkzaamheden maakt geen onderdeel uit van de Leaseovereenkomst.
Maar twee maanden geen gebruik kunnen maken van je leasefiets, waarvan een deel van de periode zonder vervangend vervoer en een deel van de periode met ongelijkwaardig vervangend vervoer (te klein frame) gaat alle redelijkheid en billijkheid te buiten.

Ik zou je vraag voorleggen aan je Rechtsbijstandsverzekering of - als je die niet hebt - het Juridisch Loket.
Stromer ST2 S 2017. Mods & Excessen: OMNI Interface C, Stromer/Suntour geveerde voorvork, BodyFloat, Ergotec M88, GoPro Hero4, Rokform Pro, Ergon GP3, SKS spatlap, Spurcycle, Ortlieb Back-Roller High Visibility.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten